Stichting The Next Stage Foundation is opgericht in juli 2015 om kansarme kinderen  in Ethiopië een toekomst te bieden. Saskia Bosnie is tijdens haar vakantie in december 2014 in Addis Ababa geraakt door de situatie van straatkinderen, wat er toe heeft geleid deze stichting op te richten. Verschillende organisaties in Nederland hebben hun hulp aangeboden om deze stichting op te richting en te ondersteunen.

Voor wie

The Next Stage Foundation zet zich in voor kansarme kinderen in Ethiopië.  Volgens een onderzoek van UNICEF, telt dit land wereldwijd de meeste kinderen die op straat leven. Dit onderzoek meldt dat 4,6 miljoen kinderen, 13% van het totaal aantal kinderen, één of beide ouders heeft verloren. Hiervan zijn 800.00 kinderen wees geworden doordat hun ouders zijn overleden aan de gevolgen van AIDS. [1]

 

Straatkinderen van Mayor Hayelom Araya school

De stichting wil het leven van de straatkinderen van de Mayor Hayelom Araya school, gelegen in de sloppenwijk Gola in Addis Abeba, verbeteren door hen te ondersteunden in  educatie en vervolgopleiding of werk-leertrajecten. Dit project fungeert tevens als pilot, om vervolgens op andere locaties soortgelijke projecten op te zetten. De school heeft een capaciteit van ongeveer 1.000 leerlingen, waarvan 50 straatkinderen die voor Ethiopisch begrippen erg arm zijn. Deze 50 kinderen van 8 tot 17 jaar wonen met ouders of andere familieleden op straat, maar soms ook alleen. Ondanks dat deze kinderen geen onderdak hebben gaan zij trouw elke dag naar school. Het telecombedrijf Ethiotelecom verzorgt de lunch voor 20 van deze straatkinderen en 6 straatkinderen worden door particulieren gesponsord. De overige 24 kinderen krijgen een lunch aangeboden gesponsord vanuit de overheid.

 

20141222_135553  IMG_0844   IMG_0847

 

 


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.