The Next Stage Foundation heeft als doel zich in te zetten voor de kansarme kinderen op de school Mayor Hayelom Araya, in de sloppenwijk (Gola) in Addis Abeba, Ethiopië. De school heeft een capaciteit van ongeveer 1.000 leerlingen, waarvan 50 kansarme kinderen, waarvan de ouders ook Ethiopische begrippen erg arm zijn. Deze 50 kinderen van 8 tot 17 jaar wonen met ouders of andere familieleden op straat, maar soms ook alleen. Ondanks dat deze kinderen geen onderdak hebben gaan zij trouw elke dag naar school.  Voor deze kinderen hebben wij in samenwerking met een Ethiopisch Telecom bedrijf en de Ethiopische overheid een lunchprogramma gerealiseerd. zodat zij in de lunchpauze niet op straat hoeven te bedelen voor eten. Daarnaast hebben wij een ecologische Cafetaria gebouwd zodat de kinderen daar samen kunnen komen om te lunchen en te leren.

Goede educatie

De kinderen volgen wel onderwijs maar geen kwalitatief goede educatie wat de kansen op aansluiting op vervolgonderwijs of de arbeidsmarkt zou moeten vergroten. Voor kansarme kinderen is gedegen en stimulerend onderwijs essentieel om kans te maken op een beter leven.

Ook door de grote economische groei in Ethiopië vinden wij het belangrijk dat de lokale bevolking hier in mee kan groeien door onderwijs en werk-leertrajecten.  Door deze kinderen van de Mayor Hayelom School hierin te begeleiden kunnen we dit bewerkstelligen.

Betrokkenheid vergroten

Om betrokkenheid van de school te vergroten is het belangrijk dat de school zelf een bijdrage levert in zowel inzet als geld. Met de school zijn afspraken gemaakt en dit is in een overeenkomst bij de notaris vastgelegd. De ouders of familieleden van de kinderen worden ook bij activiteiten betrokken onder het motto dat de basis van de kinderen ook moet worden versterkt. Dit noemen wij family empowerment.

Lokale organisaties

Tevens werken wij met lokale organisaties samen. Daarbij is het van belang is om te weten wat elke organisatie tot nu toe heeft gedaan en of dit bij onze stichting past. Zo zullen we een database van betrouwbare mensen en organisaties verzamelen. In Nederland hebben wij goed contact met de  stichting Wondem die bereid is ons hierin te adviseren. Zij zijn al sinds 2010 actief als stichting om armoede te bestrijden in Ethiopië. Mede door gebruik te kunnen maken van hun adviezen en kennis kunnen wij een betrouwbaar netwerk opbouwen.

Lokaal aanspreekpunt

Tot slot is er vanuit de stichting een lokaal aanspreekpunt, waar de kinderen terecht kunnen als ze een probleem hebben waar ze graag over willen praten. Op deze manier kan de situatie thuis worden gemonitord.